Wemmenhove levert zonwering energieneutraal concept TU Delft

9 jaar geleden

Studenten van de TU Delft werken momenteel aan een bijzonder project tijdens de Solar Decathlon 2014. Dit evenement, ook wel de Olympische Spelen voor duurzame bouw genoemd, vindt dit jaar plaats in het Franse Versailles. Met een uniek concept genaamd ‘Prêt-à-loger: home with a second skin’ wordt op innovatieve wijze een energieneutraal huis gepresenteerd dat voor bestaande woningen een uitkomst kan bieden in de verduurzaming. Wemmenhove produceerde in opdracht van Sunstock Holland een speciaal op maat gemaakte zonweringconstructie voor dit energieneutrale huis.

Het energieneutrale huis van TU Delft

Met dit bijzondere project wordt een voorzet gegeven om 1,4 miljoen naoorlogse rijtjeswoningen in Nederland op een verantwoorde manier energieneutraal te kunnen maken. Door middel van een tweede laag (huid) kan een bestaande woning energieneutraal worden gemaakt met als bijkomend voordeel dat er extra woonruimte wordt gecreëerd met de toevoeging van schuif- of vouwdeuren. Heerlijk warm in de winter, aangenaam vertoeven in de zomer.

Een standaardoplossing voor zonwering bleek niet toereikend voor dit project en onmogelijk in te passen. Wemmenhove dacht mee met leverancier en sponsor Sunstock Holland en produceerde vervolgens een volledig op maat gemaakte constructie voor de elektrisch bediende zonwering. Door middel van elektrisch aangedreven schuifpanelen die zijn voorzien van speciaal zonwerend doek, past deze zonweringconstructie perfect binnen de aangebrachte tweede huid van de woning.

De komende weken verzorgt Wemmenhove tevens de installatie van dit innovatie zonweringsysteem in Overijssel, waarna het energieneutrale huis door de studenten van de TU Delft weer wordt gedemonteerd om vervolgens in Versailles opnieuw te worden opgebouwd voor de Solar Decathlon 2014. Meer informatie over het project kunt u nalezen op www.pretaloger.nl.


Terug naar overzicht

Daarom
Wemmenhove

  • Specialist sinds 1974
  • Vakwerk op maat
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Onderhoudsarm materiaal