Aluminium kozijnen.

6 jaar geleden

Aluminium raamprofielen zijn afgewerkt met een lak- en/of anodisatielaag. Het is die afwerkingslaag die de duurzaamheid en esthetiek van het aluminium profiel bepaalt. Mede daardoor zijn de profielen onderhoudsarm, maar niet 100% onderhoudsvrij. Er bestaan verscheidene types verontreiniging die kunnen inwerken op deze afwerkingslaag.

De symptomen zijn velerlei; het plaatselijke verlies van de glansgraad, strepen, vlekken, verkrijting. Deze kunnen zich naargelang van de aard van de vervuiling vrij snel of na lange tijd  manifesteren. Ook de omgeving waarin het pand gebouwd is, speelt hier een belangrijke rol.

Vandaar dat er een onderhoudsset is ontwikkeld en samengesteld.
In deze kit vindt u de nodige producten om de aluminium profielen in top conditie te houden.

Deze kit is bij Wemmenhove verkrijgbaar.

Bij de reinigingsmethodes maken we een onderscheid tussen het normale periodieke onderhoud en het grondig reinigen. De laatste wordt beëindigd met het aanbrengen van een conserveringsmiddel. De combinatie van beide zorgt voor een optimaal onderhoud van de coating. 

Bij een periodieke reiniging is
het aan te raden te wassen met koud water waar een neutraal reinigingsmiddel aan toegevoegd is. Tenslotte mag men niet vergeten om kozijnen overvloedig af te spoelen.

aluminiumkozijnenonderhoud-1

aluminiumkozijnenonderhoud-2

 


Terug naar overzicht

Daarom
Wemmenhove

  • Specialist sinds 1974
  • Vakwerk op maat
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Onderhoudsarm materiaal