Wat is het verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen?

Iedereen kent wel kunststof kozijnen en het gemak dat dit biedt ten opzichte van houten kozijnen: het hoeft niet periodiek geverfd te worden en kan niet rotten. Minder bekend zijn aluminium kozijnen. Ook aluminium kozijnen hoeven niet geverfd te worden en kunnen niet rotten. Maar wat is dan het verschil tussen kunststof kozijnen en aluminium kozijnen? De verschillen die op deze pagina genoemd worden zijn algemene verschillen, per merk en model kan het nog iets verschillen. 

Voordelen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnenHet grote voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van aluminium is de prijs. Het is goedkoper. Toch is het een uitstekende keuze als je het met hout vergelijkt. Het is onderhoudsarm, energiebesparend en zeer veilig. In geval van brand bent u blij als u kunststof kozijnen hebt in plaats van houten kozijnen!

In kunststof kozijnen is er veel keuze in afwerking, zoals een houtlook. 

Lees hier meer over de kunststof kozijnen van Wemmenhove.

Kunststof kozijnen

Voordelen aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn iets duurder dan kunststof kozijnen. Wat is dan het verschil? Aluminium kozijnen zijn na 15 tot 20 jaar nog steeds even mooi als wanneer ze geplaatst worden. Vroeger zorgden aluminium kozijnen voor kou in huis, maar tegenwoordig zijn ze inwendig geïsoleerd zodat ze zelfs beter isoleren dan kunststof kozijnen. Het is dus de meest energiezuinige optie die er is qua kozijnen.

Aluminium kozijnen hebben een zeer gladde afwerking omdat kunststof en hout iets ruwer is. Hierdoor trekt het minder vuil aan en blijven aluminium kozijnen schonen. Dat scheelt weer poetsen! 

Aluminium kozijnen zorgen voor een strakke, moderne look. 

Lees hier meer over de aluminium kozijnen van Wemmenhove.

Aluminium kozijnen

Wemmenhove helpt u verder

Weet u nog steeds niet zeker of uw voorkeur uitgaat naar aluminium of kunststof kozijnen? Wij helpen u graag verder. In onze showroom kunt u de verschillen zien en voelen. Wemmenhove neemt u alle werk uit handen. U kiest uit wat u mooi vindt, wij doen de rest: inmeten, plaatsen en afwerking.

Meer informatie over kozijnen

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Daarom
Wemmenhove

  • Specialist sinds 1974
  • Vakwerk op maat
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Onderhoudsarm materiaal